ANTALYA / MURATPAŞA - Ermenek İlkokulu

REHBERLİK SERVİSİ

Okulumuz rehberlik servisi tarafından öğrencilerimizin psikososyal gelişimine katkı sayğalayacak çalışmalar yapılmaktadır

Öğrencilerin sadece akademik olarak değil psikososyal açıdan da gelişmesi okulumuzun temel hedeflerndendir. Bu nedenle okulumuz rehberlik servisi tarafından öğrencilerimizin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalar yapılmaktadır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Nedir?

-Bireyin kendini tanıması, gerçekçi kararlar alabilmesi,potansiyelini geliştirebilmesi, sorunlarla başedebilmesi ve çevresine uyum sağlayabilmesi için uzman kişilerce sunulan hizmetlerdir.

-Psikolojik danışma ve rehberlik; okulda başarı ve akademik gelişme, bireysel ve toplumsal ilişkiler, kişisel, eğitsel ve meslekî gelişim alanlarında grupla veya bireysel olarak öğrencilere, ihtiyaçlarını karşılamaları, sorunlarını gidermelerinde sistemli ve profesyonel bir yardım süreci ve hizmetleridir.

Rehberlik hizmetleri eğitim programlarının ayrılmaz ve tamamlayıcı bir parçasını oluşturmaktadır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma 'da;

• Öğretmen,

• Öğrenci,

• Velilere hizmet verilmektedir.

Rehberliğin ilkeleri nelerdir? GİZLİLİK esastır. (Elde edilen bilgiler sadece sınıf ve okul rehber öğretmenlerinin arasında kalacak; bireysel görüşmeler ise okul rehber öğretmeni ile öğrenci arasında

gizliliğini koruyacaktır).

• BİREYSEL FARKLILIKLARA SAYGI esastır.
  • Rehberlik hizmetleri TÜM ÖĞRENCİLERE yöneliktir.
  • Kişinin İÇ DÜNYASINA yönelmeyi hedefler.
  • Rehberlik hizmetlerinde not alma ve sınıf geçme
  • değil, KENDİNİ ANLAMA ve DEĞERLENDİRME vardır.

Aşadaki broşürde rehberlik servinin görevleri, hedefleri ve rehberlik servisi ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. Bröşürü aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/07/19/969532/dosyalar/2021_10/21110307_rehberlik_servisi_tantmi-2.pdf

Yayın: 20.10.2021 - Güncelleme: 21.10.2021 11:07 - Görüntülenme: 166